Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokraus on mahdollista vuokranantajan luvalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokrassa vuokralainen vuokraa vuokranantajan luvalla koko huoneiston eteenpäin yhdelle tai useammalle jälleenvuokralaiselle. Tästä muodostuu sopimusten ketju, jossa vuokranantajan ja ensivuokralaisen välillä on vuokrasopimus (ensivuokrasuhde) samoin kuin ensivuokralaisen ja jälleenvuokralaisen välillä (jälleenvuokrasuhde).

Koska alkuperäinen vuokranantaja ja jälleenvuokralainen eivät ole keskenään sopimussuhteessa, on heidän välisestä suhteesta säännelty laissa. Laissa säänneltyjä jälleenvuokralaisen oikeuksia ei voida vuokrasopimuksen ehdolla rajoittaa. Jos tällainen ehto tehdään, se on mitätön.

Ensivuokralaista sitoo ilmoittamisvelvollisuus sekä omaa vuokranantajaansa että jälleenvuokralaista kohtaan. Jälleenvuokralaiselle ensivuokralaisen on ilmoitettava sekä oma vuokranantajansa että oman vuokrasopimuksensa ehdot. Omalle vuokranantajalleen ensivuokralaisen on ilmoitettava ottamastaan jälleenvuokrasuhteesta ja -vuokralaisesta.

Ensivuokralaisen ja vuokranantajan välisestä sopimuksen purkamisesta tai irtisanomisesta on informoitava myös jälleenvuokralaista. Jälleenvuokralaisella on sama oikeus vaatia irtisanomisen julistamista tehottomaksi kuin ensivuokralaisellakin. Ensivuokranantajalla on sama oikeus purkaa jälleenvuokrasopimus kuin ensivuokralaisellakin, paitsi milloin purkamisen syynä on jälleenvuokralaisen laiminlyönti vuokran maksussa.

Jälleenvuokralaisella on tietyissä tilanteissa oikeus jatkaa vuokrasuhdetta, vaikka ensivuokrasuhde päättyisikin jälleenvuokrasuhteen voimassa ollessa. Tämä oikeus jälleenvuokralaisella on esimerkiksi silloin, kun ensivuokralainen irtisanoo tai purkaa oman vuokrasopimuksensa kesken jälleenvuokrasopimuskauden.

Halutessaan täten jatkaa vuokrasuhdetta on jälleenvuokralaisen ilmoitettava tästä alkuperäiselle vuokranantajalle asetetussa määräajassa. Sopimussuhde ensivuokralaisen ja jälleenvuokralaisen välillä katkeaa ja jälleenvuokralainen tulee ensivuokranantajan välittömäksi vuokralaiseksi samoin ehdoin kuin ensivuokralainenkin oli ollut. Mikäli kyseessä on sellainen tilanne, että jälleenvuokralainen ei saa jatkaa vuokrasuhdetta, myös jälleenvuokrasuhde päättyy ilman erillistä irtisanomista samana ajankohtana kuin ensivuokrasuhdekin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]