Minilex - Lakipuhelin

Vesitaloushankkeiden lupaharkinnassa sovelletaan intressivertailua

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ympäristönsuojeluhankkeet ja vesitaloushankkeet menevät osittain lupajärjestelmässä päällekkäin. Sekahankkeilla tarkoitetaan tilanteita, joissa hankkeeseen vaaditaan vesilainsäädännön mukainen lupa sekä ympäristönsuojelulainsäädännön mukainen ympäristölupa. Sekahankkeissa luvat käsitellään viranomaisissa yhdessä.

Vesilainsäädännön lupaharkinta perustuu pitkälti intressivertailuun. Vesihankkeelle myönnetään lupa, jos siitä saatu hyöty ylittää siitä aiheutuvan haitan. Ehdoton este rakentamiselle on kuitenkin siitä aiheutuva merkittävä ympäristöhaitta tai jos siitä aiheutuu vaaraa terveydelle. Hankkeen tulee lisäksi olla kaavoituksen ja luonnonsuojelulainsäädännön mukainen.

Vesihankkeissa lupaviranomaisena toimii aluehallintovirasto. Lupaviranomainen antaa luvan yhteydessä tiedoksi luvan voimassaolon, joka voi olla enintään 10 vuotta. Luvassa voidaan antaa myös muita määräyksiä hankkeen toteuttamiseksi.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]