Minilex - Lakipuhelin

Luonnonsuojelualueen perustaminen valtion tai yksityisen alueelle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luonnonsuojelualue voidaan perustaa kansallispuistona, luonnonpuistona tai muuna luonnonsuojelualueena. Perustamisen edellytyksenä on jokin alueella oleva erityinen, luonnon monimuotoisuuden tai kauneuden kannalta merkittävä ominaisuus. Kansallis- ja luonnonpuistot voidaan perustaa vain valtion omistamalle maalle. Kansallispuiston on oltava vähintään 1000 hehtaaria. Luonnonpuiston koossa ei ole samanlaista rajoitusta, mutta yli 1000 hehtaarin luonnonpuistoista säädetään lailla ja pienemmistä asetuksella. Muu luonnonsuojelualue voidaan perustaa myös yksityisen omistamalle maalle. Mikäli muu luonnonsuojelualue perustetaan valtion maalle, siitä säädetään valtioneuvoston asetuksella - mikäli alue on alle 100 hehtaarin kokoinen, niin säätäminen tapahtuu ympäristöministeriön asetuksella.

Muun luonnonsuojelualueen perustamiseen yksityisen henkilön omistamalle maalle tarvitaan omistajan hakemus tai suostumus. Alueen perustamisesta päättää elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Alueen perustamisesta yksityisen henkilön maalle sekä siihen liittyvistä korvauksista tehdään sopimus asianosaisten kesken. Luonnonsuojelualue voidaan kuitenkin perustaa myös ilman omistajan lupaa, jos alue kuuluu valtioneuvoston hyväksymään luonnonsuojeluohjelmaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]