Minilex - Lakipuhelin

Kasvatushakkuussa turvataan elinkelpoisen puuston optimaalinen kasvu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kasvatushakkuun tarkoituksena on harventaa puuston määrää siten, että se edistää alueelle jäävän puuston kasvattamista ja mahdollisesti myös uuden taimiaineksen syntymistä. Kasvatushakkuuta kutsutaan myös harvennushakkuuksi. Kasvatushakkuu voidaan tehdä joko tasaikäisrakentaisena tai eri-ikäisrakentaisena hakkuuna. Metsänomistajan on tehtävä Suomen metsäkeskukselle metsänkäyttöilmoitus viimeistään 10 päivää ja aikaisintaan kolme vuotta ennen hakkuun aloittamista. Ilmoituksessa pitää mainita hakkuun toteuttamistapa.

Kasvatushakkuu on suoritettava siten, että hakkuualueelle jää tarpeeksi kasvukelpoista puustoa tasaisesti jakautuneena. Jätettävän puuston määrän arvioinnissa otetaan huomioon mm. alueen sijainti, kasvupaikka, hakkuun toteuttamistapa. Eri maan osien ja kasvupaikkojen riittävästä kasvatushakkuussa jätettävästä puuston määrästä ja laadusta säädetään erikseen. Mikäli jäljelle jäävän puuston määrä ja laatu eivät ole riittäviä puuston kasvattamiseksi, metsänomistajalle aiheutuu alueen uudistamisvelvoite.

Jos hakkuualueella on kohteita, joita on suojattava metsän monikäytön, monimuotoisuuden tai maisemallisten arvojen takia, voidaan hakkuu suorittaa erityisluonteen edellyttämällä tavalla. Erityisistä toimenpiteistä on mainittava perusteluineen metsänkäyttöilmoituksessa. Erityishuomiota vaativia kohteita voivat olla esimerkiksi eläinlajien esiintymispaikat, alueen virkistyskäyttö tai erityiset kulttuurilliset kohteet. Erityinen kohde voi esimerkiksi vaatia tavallista runsaampaa tai harvempaa hakkuuta.

Metsän hakkaajalla on vastuu lain noudattamisesta puunkorjuussa ja siihen liittyvissä toimenpiteissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]