Minilex - Lakipuhelin

Perustajien määrä osakeyhtiössä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön perustajien lukumäärälle ei ole asetettu rajoituksia, vaikkakin pääoman tai rahoituksen tarve voi tosiasiallisesti vaikuttaa perustajien määrään.

Osakeyhtiön voi perustaa yksi tai useampi henkilö tai yritys. Osakeyhtiössä on oltava ainakin yksi osake, ja yhtiön on täytettävä sille laissa asetettu vähimmäisosakepääomamäärä. Vähimmäisosakepääoman määrä on yksityisillä osakeyhtiöillä 2 500 euroa ja julkisilla osakeyhtiöillä 80 000 euroa. Kaikki yhtiötä perustettaessa osakkeenomistajiksi tulevat allekirjoittavat yhtiön perustamissopimuksen. Osakeyhtiö on kolmen kuukauden määräajassa perustamissopimuksen allekirjoittamisesta ilmoitettava merkittäväksi kaupparekisteriin, tai perustaminen raukeaa.

Osakkeenomistajat käyttävät päätösvaltaansa yhtiökokouksessa, ja yhtiöllä on oltava hallitus. Niin sanotussa yhdenyhtiössä eli osakeyhtiössä, jossa on ainoastaan yksi osakkeenomistaja, osakkeenomistaja voi pitää yhtiökokouksen yksin. Yhdenyhtiön osakkeenomistaja voi toimia myös hallituksen puheenjohtajana ja ainoana jäsenenä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa