Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön perustamiseen tarvittavat dokumentit

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiöstä säädetään osakeyhtiölaissa, ja se on yksi yleisimmistä yritysmuodoista Suomessa. Osakeyhtiön voi nykyään perustaa sähköisesti netissä tai vaihtoehtoisesti perinteisesti paperilomakkeella.

Osakeyhtiö perustetaan aina kirjallisella sopimuksella, ja suullinen sopimus ei ole pätevä. Perustamisprosessi alkaa perustamissopimuksen laatimisella ja yhtiöjärjestyksen tekemisellä. Yhtiöjärjestys voi olla osa perustamissopimusta tai erillisenä liitteenä. Perustamissopimuksen allekirjoittamisella osakkeenomistajat merkitsevät osakkeensa ja sitoutuvat yhtiön perustamiseen.

Yksityiseltä osakeyhtiöltä ei nykyisin vaadita vähimmäisosakepääomaa, joten yhtiö voidaan perustaa ilman osakepääoman maksamista. Julkiselta osakeyhtiöltä (Oyj) sen sijaan vaaditaan edelleen vähintään 80 000 euron osakepääoma. Jos osakepääomaa päätetään merkitä, osakkeista maksettava summa on oltava yhtiön tilillä ennen kuin osakeyhtiötä voidaan ilmoittaa kaupparekisteriin.

Osakeyhtiö syntyy juridisesti vasta, kun se on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) kaupparekisteriin. Ilman rekisteröintiä yrityksellä ei ole oikeushenkilön asemaa eikä Y-tunnusta. Perustamisasiakirjojen, kuten perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen, laatiminen sekä osakkeiden maksaminen (jos pääomaa on päätetty merkitä) ovat osakeyhtiön perustamisessa välttämättömiä vaiheita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]