Minilex - Lakipuhelin

Oy perustamisen hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oy on lyhenne, jota käytetään suomalaisesta yksityisestä osakeyhtiöstä. Osakeyhtiön voi perustaa Suomessa joko luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Osakeyhtiön perustaminen maksaa kuitenkin enemmän kuin minkään muun yhtiömuodon, koska osakeyhtiöllä pitää olla perustamishetkellä riittävästi osakepääomaa.

Osakeyhtiölaki edellyttää, että yksityisellä osakeyhtiöllä pitää olla perustamishetkellä vähintään 2500 euron osakepääoma, jotta osakeyhtiö voidaan rekisteröidä. Osakeyhtiötä ei voi siis rekisteröidä eikä sitä katsota syntyneeksi ilman riittävää osakepääomaa. Osakepääoman pitää pysyä osakeyhtiössä koko ajan vähintään 2500 euron vähimmäismäärässä. Osakepääoma ja muu yhtiön omaisuus jaetaan kuitenkin osakkeiden kesken, jos yhtiö purkautuu. Osakepääoma ei siis katoa, koska se on sijoitus omaan yhtiöön.

Osakeyhtiön perustamisilmoituksen yhteydessä rekisteriviranomaiselle maksettava käsittelymaksu on joko 380 tai 330 euroa. Perustaminen maksaa vähemmän (330€), jos perustaminen tehdään YTJ:n verkkolomakkeella. 

Vinkit

  • Yksityisen osakeyhtiön vähimmäisosakepääoma on 2 500 euroa.
  • Osakeyhtiön rekisteröiminen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään maksaa verkossa 330 euroa ja paperisena 380 euroa.
  • Yksityisen osakeyhtiön perustaminen maksaa siis vähintään 2 830 euroa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa