Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön perustamisen hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön voi perustaa luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Perustaminen ei ole loppujen lopuksi kovin kallista, vaikka osakeyhtiön perustaminen onkin kalliimpaa kuin muiden yhtiömuotojen.

Osakeyhtiön voi perustaa helpoiten verkkolomakkeen avulla. Osakeyhtiön rekisteröinnin käsittelymaksu on 330 euroa, mikäli rekisteröinnin hoitaa yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) verkkopalvelun kautta. Paperilomakkeella suoritettu rekisteröinti maksaa 380 euroa. Perustamismaksun lisäksi yksityisellä osakeyhtiöllä pitää olla kuitenkin vähintään 2 500 euroa osakepääomana, jotta yhtiö voidaan rekisteröidä. Julkisen osakeyhtiön vähimmäisosakepääoma on puolestaan 80 000 euroa.

Osakeyhtiö vaatii siis selvästi isoimman rahallisen panoksen, jotta se saadaan perustettua, vähintään 2 830 euroa. On kuitenkin kannattavaa miettiä, onko osakeyhtiön perustaminen silti hinnastaan huolimatta parempi vaihtoehto muihin yhtiömuotoihin verrattuna.

Mikäli sinulla on kysyttävää osakeyhtiön tai muunlaisen yrityksen perustamiseen liittyen, voit ottaa yhteyttä lakipuhelimeemme.

Vinkit

- Yksityisen osakeyhtiön vähimmäisosakepääoma on 2 500 euroa.

- Osakeyhtiön rekisteröiminen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään maksaa verkossa 330 euroa ja paperisena 380 euroa.

- Yksityisen osakeyhtiön perustaminen maksaa siis vähintään 2 830 euroa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa