Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön perustaminen laissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön perustamisvelvollisuudesta säädetään osakeyhtiölaissa (OYL) ja sen rekisteröintiin vaadittavista tiedoista kaupparekisterilaissa (KRL).

Johtavana periaatteena osakeyhtiön perustamisessa on osakkeenomistajien sopimusvapaus. Osakeyhtiön perustaminen perustuu siis osakeyhtiön osakkeenomistajien väliseen sopimukseen, jonka sisältöä on määritetty osakeyhtiölaissa. Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan laajasti määrätä osakeyhtiön toiminnasta. Osakeyhtiölaki tukee ja myös rajoittaa tätä sopimusvapautta, eli siinä säädetään myös pakottavista säännöksistä osakeyhtiön perustamisessa, joista ei voi sopimuksin poiketa. Osakeyhtiölain toinen luku sisältää yleiset säännökset osakeyhtiön perustamisesta, kuten säännökset perustamissopimuksesta ja yhtiöjärjestyksestä, osakkeiden merkintähinnasta ja maksamisesta, apportista, maksuviivästyksen seuraamuksista sekä osakeyhtiön rekisteröinnistä ja sen oikeusvaikutuksista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lain mukaan tulee siis laatia perustamissopimus, merkitä osakkeet, maksaa osakkeet ja rekisteröidä yhtiö kaupparekisteriin, jotta osakeyhtiö katsotaan perustetuksi. Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiö perustetaan kirjallisella sopimuksella, joka kaikkien osakkeenomistajien on allekirjoitettava. Osakeyhtiö syntyy lopulta, kun se rekisteröidään kaupparekisteriin ja se on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa perustamissopimuksen allekirjoittamisesta. Kaupparekisterilaki puolestaan edellyttää, että perusilmoituksessa pitää antaa tiedot muun muassa koskien yhtiön toiminimeä ja toimialaa, perustamissopimusta, yhtiöjärjestystä ja toimielimiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa