Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön perustaminen lainalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön perustaminen edellyttää yhtiön osakkeenomistajiksi tulevien tahojen välisen kirjallisen perustamissopimuksen solmimista. Osakeyhtiön voi perustaa yksi tai useampi luonnollinen henkilö tai yritys, ja se syntyy, kun se on merkitty kaupparekisteriin. Osakeyhtiön voi perustaa sähköisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmän asiointipalvelun kautta.

Yhtiön osakkeenomistajiksi tulevat merkitsevät perustamissopimuksen allekirjoittamalla sopimuksessa mainitut osakkeet. Osakkeita on aina oltava vähintään yksi, ja yhtiön osakepääoman on oltava yksityisillä osakeyhtiöillä vähintään 2 500 euroa ja julkisilla osakeyhtiöillä vähintään 80 000 euroa. Merkityt osakkeet on maksettava perustamissopimuksessa mainitun maksuajan kuluessa, tai oikeus osakkeeseen voidaan määrätä menetettäväksi.

Mikäli perustajien ei ole mahdollista maksaa sovittua osakepääomaa kokonaan omista varoistaan, perustamista varten voi myös hakea lainaa eri rahoitusyhtiöiltä. Yleensä tällainen laina vaatii kuitenkin myös takauksen, sillä yrityksesi ei voi olla vakuutena sen menestymiseen ja arvoon liittyvän epävarmuuden vuoksi. Rahoitusyhtiö voi edellyttää, että yrityksen perustamisesta tulee esittää vähintään parin vuoden mittainen liiketoimintasuunnitelma, jotta pankkikin näkee, millaisia tavoitteita yrityksen suhteen on ja onko sitä varten kannattavaa antaa lainaa. Lainaa ei kuitenkaan saa automaattisesti, vaan sitä tulee aina hakea erikseen ja sitä varten on hyvä esittää mahdollisimman kattavat selvitykset ja laskelmat yrityksen tulevaisuudennäkymien suhteen. Lainatyyppejä on olemassa useita erilaisia, mutta niistä kannattaa aina kysyä rahoitusyhtiöltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa