Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiö yksi omistaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen osakeyhtiölaki mahdollistaa sen, että osakeyhtiöllä on vain yksi omistaja. Tällöin hän vastaa yksin osakeyhtiön toiminnasta ja käyttää päätäntävaltaansa yhtiötä koskevissa asioissa. Mikäli osakeyhtiöllä on jakokelpoisia varoja, eli liiketoiminnasta saatua voittoa, yhden omistajan osakeyhtiössä tämä ainoa omistaja saa myös nauttia kaikesta osinkotulosta henkilökohtaisesti.

Laki ei määrää, että osakeyhtiön omistajia pitäisi olla enemmän kuin yksi, vaikka tavanomaista onkin, että osakeomistus jakautuu useammalle osakkaalle. 

Yhden omistajan osakeyhtiötä koskevat samat velvollisuudet kuin useamman osakkaan omistamia osakeyhtiöitä. Osakeyhtiön perustamisvaiheessa vähimmäisosakepääoma, joka yksityisen osakeyhtiön perustamiseksi on sijoitettava yhtiöön, on aina 2500 euroa. Perustamiskuluja voi koitua myös tietyistä rekisterimaksuista ja muista viranomaiskuluista, joten osakeyhtiön perustamiskulut eivät rajoitu vain osakepääoman maksamiseen. Mikäli sinulla on kysyttävää osakeyhtiön perustamisesta, olethan yhteydessä lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa