Minilex - Lakipuhelin

Mitä pitkäkestoinen lomatuote tarkoittaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pitkäkestoisella lomatuotteella tarkoitetaan lain mukaan yli vuoden mittaista sopimukseen perustuvaa oikeutta alennusten tai muiden etujen saamiseen majoituksesta. Majoituksesta voidaan saada alennuksesta tai muita etuja erikseen tai vaihtoehtoisesti johonkin matkaan tai palveluun liitettynä.

Pitkäkestoisista lomatuotteista käytetään myös nimitystä alennuslomaklubi. Alennuslomaklubien tarkoituksena on katsottu olevan alennuslomaklubi-järjestelmään kuuluvien hotellien käytön tarjoaminen edulliseen hintaan alennuslomaklubiin liittyneille jäsenille. Edellytyksenä tällaisen alennuslomaklubi-järjestelmän piiriin kuuluvan hotellin käyttämiselle on, että alennuslomaklubin jäsenmaksu on maksettu ennen kuin hotelliin on mahdollista päästä majoittumaan. On katsottu, että pitkäkestoisina lomatuotteina ei pidetä kuitenkaan tavallisia kanta-asiakasjärjestelmiä, joiden perusteella on mahdollista saada alennusta hotellihuoneen hinnasta.

Alennuslomaklubeihin liittyy lain esitöiden mukaan joitakin ongelmia. Ensinnäkin majoitustilojen saaminen omaan käyttöön on osoittautunut käytännössä ongelmalliseksi, koska majoituksen saaminen on epävarmaa ja majoituksen varaustilanteen tarkistaminen koituu alennuslomaklubin jäsenelle hyvin haastavaksi. Toiseksi selvyyttä ei ole ollut aina siitä, minkälaisia majoitustiloja alennuslomaklubilla on ollut tarjota sen jäsenille.

Pitkäkestoisista lomatuotteista ja niihin liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa