Minilex - Lakipuhelin

Miten aikaosuusasunto peruutetaan?

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa aikaosuusasuntoa koskeva sopimus 14 päivän kuluessa sen tekemisestä tai siitä myöhemmästä ajankohdasta, jona kuluttaja on saanut sopimuskappaleen. Myös kuluttajalle aikaosuussopimuksen yhteydessä tarjottua vaihtosopimusta koskee sama 14 päivän peruuttamisaika. Aikaosuusasunnon peruuttamiseksi kuluttajan on ilmoitettava peruuttamisesta elinkeinonharjoittajalle edellä mainitussa määräajassa sopimukseen liitetyllä peruuttamislomakkeella tai muutoin pysyvällä tavalla. Kuluttajan ei tarvitse esittää syytä aikaosuusasunnon peruuttamiselle.

Elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus liittää sopimukseen erillinen vakiomuotoinen peruuttamislomake. Jos elinkeinonharjoittaja ei ole liittänyt sopimukseen tai muuten pysyvällä tavalla toimittanut kuluttajalle peruuttamislomaketta, kuluttajalla on normaalia pidempi peruuttamisaika. Tällöin kuluttajan on peruutettava aikaosuusasunto viimeistään vuoden ja 14 päivän kuluttua siitä, kun kuluttaja on tehnyt sopimuksen tai saanut sopimuskappaleen. Jos peruuttamislomake toimitetaan kyseisen vuoden aikana, 14 päivän peruuttamisaika alkaa päivästä, jona kuluttaja on vastaanottanut lomakkeen.

Elinkeinonharjoittajan on annettava kuluttajalle myös kuluttajansuojalaissa määritellyt aikaosuusasuntoa koskevat ennakkotiedot. Jos elinkeinonharjoittaja ei ole toimittanut kuluttajalle vakiomuotoista ennakkotietolomaketta, peruuttamisaika päättyy kolmen kuukauden ja 14 päivän kuluttua edellä mainitusta ajankohdasta. Jos tietolomake toimitetaan kyseisten kolmen kuukauden aikana, 14 päivän peruuttamisaika alkaa päivästä, jona kuluttaja on vastaanottanut lomakkeen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Peruuttamisoikeuden käyttäminen tarkoittaa sitä, että osapuolten väliset sopimusvelvoitteet lakkaavat. Kuluttajalta ei saa vaatia korvausta peruuttamisesta elinkeinonharjoittajalle mahdollisesti aiheutuneista kuluista eikä ennen peruuttamista suoritetuista palveluista. Jos kuluttaja on peruuttanut aikaosuusasunnon, elinkeinonharjoittajan on viivytyksettä palautettava kuluttajalle häneltä mahdollisesti saamansa maksusuoritukset. Palautettaville määrille on myös maksettava korkolain korkokannan mukaista korkoa siitä päivästä, jona suoritus on otettu vastaan.

Aikaosuusasuntoa koskevan pääsopimuksen peruuttaminen aiheuttaa myös mahdollisesti siihen liittyvien vaihtosopimusten tai muiden liitännäissopimusten peruuntumisen ilman toimenpiteitä ja kuluttajalle koituvia seuraamuksia. Lisäksi peruuntuvat sellaiset pääsopimusta varten kuluttajalle myönnetyt luottosopimukset, joissa luotonantajana on pääsopimuksen osapuolena oleva elinkeinonharjoittaja itse tai jokin muu taho elinkeinonharjoittajan kanssa tehdyn sopimuksen perusteella. Kuluttajan itsensä hankkima rahoitus, kuten tavanomainen pankkilaina, ei kuitenkaan peruunnu pääsopimuksen peruuttamisen myötä. 

Ota yhteyttä Minilexin lakimiehiin, jos sinulla on kysyttävää aikaosuusasunnoista. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa