Minilex - Lakipuhelin

Aikaosuusasunto ja sopimuksen pakottavuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aikaosuusasunnolla tarkoitetaan samaa kuin niin kutsutuilla lomaosakkeilla ja viikko-osakkeilla, joita osakkaat saavat vuorotellen käyttää yleensä tietyissä vuosittain toistuvissa ajanjaksoissa. Aikaosuusasuntoja koskevat kuluttajansuojalain säännökset ovat pakottavaa lainsäädäntöä.

Pakottavuudella tarkoitetaan sitä, että kuluttajansuojalain aikaosuusasuntoja koskevat säännökset ovat kuluttajan hyväksi pakottavia. Tämän vuoksi sellaiset sopimusehdot, jotka poikkeavat kuluttajansuojalain aikaosuusasuntoja koskevista säännöksistä kuluttajan vahingoksi, eivät ole sallittuja. Kuluttajan eduksi sopiminen on sen sijaan toki mahdollista. Kuluttajan vahingoksi poikkeava sopimusehto on mitätön. Mitättömyydellä on katsottu tarkoitettavan sitä, että kuluttajan vahingoksi poikkeavalla sopimusehdolla ei ole sopimussuhteessa vaikutusta. Tuomioistuimen ja kuluttajariitalautakunnan tulee ottaa viran puolesta huomioon sopimusehdon mitättömyys.

Aikaosuusasuntoja koskevat säännökset kuluttajansuojalaissa ovat siis kuluttajan hyväksi pakottavia, eikä niistä voida sopia toisin kuluttajan vahingoksi. Aikaosuusasunnoista ja sopimuksen pakottavuutta koskevista asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa