Minilex - Lakipuhelin

Aikaosuusasunto ja yksipuolinen sopimusmuutos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittajan oikeutta muuttaa yksipuolisesti aikaosuusasuntoa koskevaa sopimusta on rajoitettu. Elinkeinonharjoittajan on hyvissä ajoin ennen sopimuksen tekemistä toimitettava kuluttajalle vakiomuotoisella tietolomakkeella selkeät ja riittävän yksityiskohtaiset tiedot esimerkiksi sopimusosapuolena olevasta elinkeinonharjoittajasta, sopimuksen kohteen sisällöstä, hinnasta, peruuttamisoikeudesta sekä sopimuksen kestosta ja irtisanomisesta.

Kuluttajan on tärkeää muistaa, että vakiomuotoisella tietolomakkeella annetut tiedot ovat osa sopimusta, ellei hän ole erikseen sopinut toisin elinkeinonharjoittajan kanssa. Näitä tietoja elinkeinonharjoittajalla on oikeus muuttaa yksipuolisesti vain poikkeuksellisissa tilanteissa. Elinkeinonharjoittaja saa nimittäin yksipuolisesti muuttaa lomakkeella annettuja tietoja vain, jos muutos johtuu epätavallisista ja ennalta arvaamattomista olosuhteista, joihin hän ei ole voinut vaikuttaa ja joiden seurauksia hän ei huolellisesti toimimallakaan olisi voinut välttää. Esimerkiksi verojen ja muiden lakisääteisten maksujen muutokset tai kolmannen tahon elinkeinonharjoittajalle tuottamien lisäpalvelujen tavanomaisesta poikkeavat ja odottamattomat muutokset saattavat oikeuttaa elinkeinonharjoittajan muuttamaan sopimusehtoja yksipuolisesti. Elinkeinonharjoittajan on ilmoitettava muutoksista kuluttajalle pysyvällä tavalla ennen sopimuksen tekemistä. Lomakkeen tiedot ja niitä koskevat muutokset on mainittava sopimuksessa. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ota yhteyttä Minilexin lakimiehiin, jos sinulla on kysyttävää aikaosuusasunnoista. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa