Minilex - Lakipuhelin

Aikaosuusasunto ja peruuttamisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttaja saa peruuttaa aikaosuusasuntoa koskevan sopimuksen. Määräaika sopimuksen peruuttamiselle on 14 päivää.

Kuluttajan tulee peruuttaa aikaosuusasuntoa koskeva sopimus 14 päivän kuluessa siitä, kun sopimus on tehty tai sopimuksen tekemistä myöhempänä ajankohtana, jolloin kuluttaja on saanut sopimuskappaleen itselleen. Aikaosuussopimusta koskevaa 14 päivän peruuttamismääräaikaa sovelletaan myös kuluttajalle aikaosuussopimuksen yhteydessä tarjottaviin vaihtosopimuksiin. Kuluttajan tulee ilmoittaa elinkeinonharjoittajalle joko peruuttamislomakkeella tai jollakin muulla pysyvällä tavalla aikaosuusasuntoa koskevan sopimuksen peruuttamisesta. Hänen ei tarvitse sopimusta peruuttaessaan kertoa syytä sopimuksen peruuttamiselle.

Sopimuksen peruuttamisen seurauksena sopimuspuolten sopimuksen mukaiset velvoitteet lakkaavat. Kuluttajan peruuttamisoikeudesta johtuen elinkeinonharjoittaja ei saa vaatia kuluttajaa maksamaan korvausta peruuttamisen vuoksi elinkeinonharjoittajalle aiheutuneista kuluista. Elinkeinonharjoittaja ei saa vaatia kuluttajalta korvausta myöskään palveluista, jotka on suoritettu ennen sopimuksen peruuttamista. Kuluttajalle tulee palauttaa viivytyksettä mahdolliset maksusuoritukset, joille maksetaan korkoa suorituksen vastaanottopäivästä lähtien.

Kuluttajalla on siis 14 päivän peruttamisoikeus aikaosuusasuntoa koskevaan sopimukseen. Peruuttamisoikeudesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoa aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa