Minilex - Lakipuhelin

Aikaosuusasunto

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Aikaosuusasunnolla tarkoitetaan asumiskäyttöön tarkoitettua rakennusta tai huoneistoa, jonka käyttöoikeus perustuu aikaosuuksiin. Aikaosuudet ovat sopimuksessa määriteltyjä toistuviin ajanjaksoihin jaettuja oikeuksia käyttää kiinteään tai irtaimeen omaisuuteen liittyvää majoitustilaa. Hallintaoikeus kohdistuu tyypillisesti lomakohteiden vapaa-ajan asuntoihin ja aikaosuudet toistuvat tavallisesti vuosittain viikon pituisina jaksoina.

Aikaosuuksia nimitetään tyypillisesti myös loma-osakkeiksi tai viikko-osakkeiksi. Suomalaisissa vapaa-ajanasuntojen aikaosuusjärjestelmissä hallintaoikeus perustuu tavallisesti kiinteistöosakeyhtiön osakkeiden omistamiseen. Aikaosuusasuntoja tarjotaan yleisesti erilaisten vaihtojärjestelmien kautta, jotka mahdollistavat hallintaoikeuden käytön kotimaan lisäksi monissa eri lomakohteissa ulkomailla. Vaikka oma aikaosuus periaatteessa kohdistuisi määrättynä ajanjaksona tiettyyn asuntoon, vaihtojärjestelmien kautta on siis mahdollista esimerkiksi viettää lomaa muissakin kohteissa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ennen kuin elinkeinonharjoittaja tekee kuluttajan kanssa sopimuksen aikaosuusasunnosta, hänen on annettava kuluttajalle kuluttajansuojalaissa määritellyt ennakkotiedot. Sopimus on tehtävä kirjallisesti ja kuluttajan vahingoksi kuluttajansuojalain säännöksistä poikkeavat sopimusehdot ovat mitättömiä. 

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään aikaosuusasuntoihin liittyvissä kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa