Minilex - Lakipuhelin

Voiko aikaosuusasunnon maksaa ennakkoon?

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittaja ja kolmas osapuoli eivät saa ottaa vastaan aikaosuusasuntoa koskevaan sopimukseen perustuvaa kuluttajan maksusuoritusta ennen kuin pääsääntöinen 14 päivän tai elinkeinonharjoittajan tiedonantovelvoitteiden laiminlyönnistä johtuva pidempi peruuttamisaika on päättynyt. Myös kuluttajan omasta aloitteestaan ennakkoon tarjoamat maksut tai muut sitoumukset ovat kiellettyjä.

Osapuolet eivät voi sopia pätevästi esimerkiksi siitä, että kauppahinta talletettaisiin kolmannen haltuun, kuten pankin sulkutilille. Ennakkomaksukielto koskee kaikenlaisia järjestelyjä, joiden perusteella kuluttajalle voi syntyä maksuvelvollisuus, kuten maksusitoumuksen, takauksen ja muun vakuuden antamista. Kiellon soveltamisen kannalta ei ole merkitystä suoritukselle tai sitoumukselle annetulla nimityksellä. Elinkeinonharjoittajan on hyvissä ajoin ennen aikaosuusasuntoa koskevan sopimuksen tekemistä toimitettava kuluttajalle selkeät ja riittävän yksityiskohtaiset tiedot ennakkomaksukiellosta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Osapuolet voivat kuitenkin sopia aikaosuusasunnon kauppahinnan maksamisesta joiltakin osin ennen kuin rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt asunnon käyttöön otettavaksi. Tällöin kauppahinnan ennakkoerien määrät eivät kuitenkaan saa olla niin suuria, että ne ovat epäsuhteessa elinkeinonharjoittajan suorituksen arvoon erien erääntymisaikana. On tärkeää muistaa, että kauppahinnasta vähintään kymmenen prosenttia saadaan vaatia maksettavaksi vasta, kun asunto on hyväksytty käyttöön otettavaksi ja kuluttajalla on ollut kohtuullinen tilaisuus tarkastaa se.

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään kaikissa aikaosuusasuntoja koskevissa kysymyksissäsi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa