Minilex - Lakipuhelin

Metsästysrikos rajoittaa metsästystapoja


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Metsästyksessä ei saa käyttää tiettyjä pyyntimenetelmiä. Näitä ovat muun muassa räjähteiden ja tainnuttavien sekä tappavien sähkölaitteiden käyttö. Myöskään kaasulla ei saa tappaa eläimiä, eikä erilaisia myrkkyjä ole lupa käyttää edes syöteissä. Toisia eläimiä ei saa käyttää metsästyksessä houkuttimena. Säädöksillä on rajoitettu aseiden ominaisuuksia ja varusteita. Lakia rikkoo myös se, joka käyttää metsästäessä moottoriajoneuvoa kielletyllä tavalla. Esimerkiksi eläinten ampuminen liikkuvasta ajoneuvosta on luvatonta.

Metsästysrikoksena pidetään lisäksi luvatonta metsästämistä. Tällaisissa tilanteissa henkilöltä voi puuttua pyyntilupa tai hän voi metsästää eläimiä rauhoitusaikana tai metsästyksen rajoitussäädösten vastaisesti.

Metsästyksessä on muutenkin noudatettava tiettyä varovaisuutta ja mukana olevien on muistettava yleinen turvallisuus. Jos joku vahingoittaa ihmistä tai aiheuttaa vaaraa muille, hän syyllistyy teollaan rikokseen. Toisen omaisuuden vaarantaminen ja vahingoittaminen metsästäessä on niin ikään rangaistavaa.

Metsästysrikoksen rangaistusasteikko on sakkoa tai vankeutta 14 päivästä kahteen vuoteen. Rikos on rangaistava tahallisena ja silloin, kun teko osoittaa törkeää huolimattomuutta.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa