Minilex - Lakipuhelin

Metsästysluvat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen lainsäädännössä metsästyksen on määritetty tarkoittavan luonnonvaraisena olevan riistaeläimen pyydystämistä ja tappamista ja saaliin ottamista metsästäjän haltuun. Myös riistaeläimen houkutteleminen, etsiminen, kiertäminen, väijyminen, hätyyttäminen tai jäljittäminen luokitellaan metsästykseksi, mikäli se tapahtuu pyyntitarkoituksessa. Lisäksi koiran tai muun pyyntiin harjoitetun eläimen käyttäminen riistaeläimen etsimiseen, ajamiseen tai jäljittämiseen sekä pyyntivälineen pitäminen pyyntipaikalla pyyntikuntoon viritettynä on metsästystä.

Suomessa metsästys on luvanvaraista ja se on sidottu maanomistajuuteen. Maanomistaja on oikeutettu metsästämään omalla maallaan ja hän voi myös määrätä maansa käytöstä metsästykseen. Usein maanomistaja vuokraa omistamaansa maata metsästysseuroille. Metsästysseuran jäsenyys muodostaa metsästäjille oikeuden metsästää seuran vuokraamilla mailla.

Valtion mailla metsästykseen tarvitaan metsästyslupa ja joidenkin eläinten pyyntiin tarvitaan joka tapauksessa erillinen lupa. Tällainen eläin on esimerkiksi hirvi. Metsästysoikeuksia määräytyy myös tiettyjen kuntien jäsenyyden mukaisesti.

Mikäli henkilö tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta oikeudettomasti metsästää vastoin metsästyslain tai sen nojalla annettua riistaeläimen rauhoitusta tai metsästyskieltoa tai -rajoitusta tai kiintiötä koskevaa säännöstä tai määräystä taikka ilman pyyntilupaa, hirvieläimen pyyntilupaa tai poikkeuslupaa, voidaan tuomita metsästysrikoksesta. Rangaistus on sakko tai enintään kahden vuoden vankeus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]