Minilex - Lakipuhelin

Maanvuokrasopimus metsästyksessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Metsästykseen toisen mailla tarvitaan lupa. Lupa voi perustua maanvuokrasopimukseen, jossa on sovittu metsästysoikeudesta. Metsästys on Suomessa tarkoin säänneltyä toimintaa.

Mikä on maanvuokrasopimus?

Maanvuokrasopimus on sopimus, jolla kiinteistö tai alue annetaan määräajaksi tai toistaiseksi vuokralle maksua vastaan. Kiinteistönomistaja toisin sanoen luovuttaa vuokrasopimuksella kiinteistön käyttöoikeuden vuokralaiselle.

Maanvuokrasopimus tulee tehdä kirjallisesti, ja se yleensä kannattaa rekisteröidä Maanmittauslaitokselle. Vuokrasopimuksessa tulee yksilöidä tarkasti vuokraoikeuden kohteena oleva kiinteistö sen sijaintitiedoilla. Vuokrasopimukseen kannattaa ottaa tarkat ehdot siitä, mitä oikeuksia vuokralaisella on kiinteistön käytön suhteen. Ehto, jota ei ole otettu sopimukseen, on mitätön.

Metsästysoikeudesta tulee sopia erikseen

Maanvuokrasopimus antaa oikeuden metsästää vuokratulla alueella vain, jos tästä on kyseisessä sopimuksessa nimenomaisesti mainittu. Ilman metsästyksen sallivaa ehtoa metsästysoikeutta ei ole.

Jos maanvuokrasopimuksessa on sovittu metsästysoikeudesta, koskee se vain vuokralaista. Vuokralainen, jolla on maanvuokrasopimuksen perusteella oikeus metsästää alueella, voi kuitenkin antaa asettamillaan ehdoilla toiselle luvan metsästää alueella, ellei sitä ole nimenomaisesti kielletty. Vuokralainen ei kuitenkaan voi vuokrata kiinteistöä edelleen muulle henkilölle, ellei siitä ole sovittu vuokranantajan kanssa. Sopimuksessa voidaan esimerkiksi antaa vuokralaiselle oikeus luovuttaa kiinteistön käyttöoikeus metsästysoikeuksineen muulle henkilölle. Jos maanvuokrasopimuksen perusteella vuokralaisella on oikeus metsästää vain pienriistaa, ei metsästyslupaa voida antaa kolmannelle esimerkiksi hirvenmetsästystä varten.

Maanvuokrasopimuksella ei voida kiertää metsästystä koskevia muista määräyksiä. Esimerkiksi hirvenmetsästykseen vaaditaan metsästyslupa Suomen riistakeskukselta. Myös rauhoitusaikoja on aina noudatettava.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

  • Maanvuokrasopimus tulee tehdä kirjallisesti
  • Metsästysoikeudesta on sovittava erikseen
  • Metsästysoikeuden voi luovuttaa myös erityisellä metsästysvuokrasopimuksella

Varoitukset

  • Ehto jota maanvuokrasopimukseen ei ole kirjattu, on mitätön
  • Maanmittauslaitoksen kiinteistörekisteristä voi tarkistaa kiinteistöllä voimassa olevat vuokraoikeudet

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]