Minilex - Lakipuhelin

Kalastusrikos syrjäyttää samankaltaiset, lievemmin rangaistut teot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kalastusrikokseen syyllistyy käyttämällä kiellettyjä menetelmiä tai pyydystämällä kaloja tai rapuja muuten määräysten vastaisesti. Tällaisia kiellettyjä keinoja on esimerkiksi kalastaminen räjäyttämällä. Samoin kalastus sähkön avulla tai paineella on lainvastaista. Kalastuksessa ei saa liioin käyttää ampuma-asetta.

Kalastusta ja ravustusta rajoitetaan rauhoitusajoilla ja pyydyksiä sekä kalojen tai rapujen kokoa koskevilla määräyksillä. Näitä säännöksiä ei saa rikkoa, tai muuten syyllistyy kalastusrikokseen. Tällaiselta rikoksen tunnusmerkit täyttävältä kalastukselta vaaditaan huomattavaa laajuutta.

Jos vesialueella ei ennestään ole tietynlaista kala- tai rapukantaa, ei sitä saa veteen luvattomasti istuttaa. Jos teko tyypillisesti aiheuttaa vedelle tai kalakannalle vahinkoa tai vaihtoehtoisesti sen vaaraa, kyse on kalastusrikoksen tarkoittamasta toiminnasta.

Täytetty rikos vaatii tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta. Teon yrityskin on kiellettyä, mutta silloin teon on oltava tahallinen.

Kalastusrikoksen rangaistusasteikko on sakkoa tai vankeutta välillä 14 päivää – 2 vuotta. Jos kalastusrikos on tehty ulkomaisessa aluksessa Suomen talousvyöhykkeellä, rikoksesta saa tuomita vain sakkoa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa