Minilex - Lakipuhelin

Aikaosuusasunto ja peruuttamisen määräaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajalla on oikeus halutessaan peruuttaa aikaosuusasuntoa koskeva sopimus. Aikaosuussopimuksen peruuttamisen määräaika on 14 päivää.

Kuluttajan tulee peruuttaa aikaosuussopimus 14 päivän kuluessa siitä, kun sopimus on tehty tai siitä sopimuksen laatimisesta myöhemmästä ajankohdasta, jolloin kuluttaja on saanut sopimuskappaleen haltuunsa. 14 päivän peruuttamismääräaikaa sovelletaan lisäksi kuluttajalle aikaosuussopimuksen yhteydessä tarjottaviin vaihtosopimuksiin. Kuluttajan tulee ilmoittaa aikaosuussopimuksen peruuttamisesta elinkeinonharjoittajalle joko peruuttamislomakkeella tai jollakin muulla pysyvällä tavalla. Aikaosuussopimusta peruuttaessa ei ole tarpeen ilmaista peruuttamisen syytä. Kuluttajan ei näin ollen tarvitse kertoa elinkeinonharjoittajalle, miksi hän peruuttaa sopimuksen. On katsottu, että esimerkiksi elinkeinonharjoittajan tekemä sopimusrikkomus ei ole sidoksissa kuluttajan oikeuteen peruuttaa sopimus. Sopimuksen peruuttamisen jälkeen sopimuspuolten sopimuksen mukaiset velvoitteet lakkaavat.

Kuluttaja voi siis 14 päivän määräajassa peruuttaa aikaosuussopimuksen ilmoittamalla peruuttamisesta elinkeinonharjoittajalle joko peruuttamislomakkeella tai jollakin muulla pysyvällä tavalla. Kuluttajalle kuuluvasta peruuttamisoikeudesta ja peruuttamisen määräajasta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoa aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa