Olen myyjä.Rivitalokaupassa sovittiin että myyjä (minä) maksaa taloyhtiön lainaosuuden 2428e.kauppahinnaksi sovittiin 130000-2428 siis 127572e.ostotarjous on laadittu oikein.kauppakirjassa oli kauppahinta väärin 130000 ja taloyht lainasta vastaa ostaja.saimme siis 2428 e ylimääräistä rahaa.nyt puolen vuoden kuluttua ostajat huomasivat asian ja meidän pitäisi maksaa kyseinen summa takaisin.eikö välitysfirmalla ole minkäänlaista vastuuta tekemästään virheestä.onko ostotarjous kuitenkin yhtä lainvoimainen todistuskappale kuin tehty lopullinen kauppakirja.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kyseisessä kauppakirjassa on ilmaisuerehdys. Sopimuksen pätemättömyys voi aiheutua kirjoitusvirheestä tai muusta erehdyksestä, jonka johdosta se on saanut toisen sisällön. Sopimus ei tällaisessa tapauksessa ole sellaisenaan sitova, jos toinen osapuoli tiesi tai hänen oli pitänyt tietää erehdyksestä. Jos toinen osapuoli taas ei tiennyt eikä hänen pitänytkään tietää ilmaisuerehdyksestä, sopimus on pätevä ja sitova.

Tätä sääntöä ei sovelleta, jos asianosainen on allekirjoittanut sopimuksen sitä lukematta. Jos sopimus paljastuukin sisällöltään toiseksi, joutuu hän kärsimään seuraukset omasta huolimattomuudestaan. Sopimus on siis sitova sellaisenaan. Miten siis ilmaisuerehdystä tässä tapauksessa tulisi tulkita, riippuu tapauksen tosiseikoista.

Jos sopimus kumoutuu pätemättömyytensä perusteella, on jo tehdyt suoritukset palautettava. Jos suorituksen palauttaminen ei ole mahdollista, tulee osapuolen korvata suorituksen arvo.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]