Minilex - Lakipuhelin

Salainen virhe kiinteistössä


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistössä on salainen virhe, jos kiinteistö kyseisen virheen vuoksi poikkeaa laadultaan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöltä voidaan olettaa. Siis vain merkittävä poikkeama kiinteistön laadussa täyttää salaisen virheen tunnusmerkistön. Salainen virhe tarkoittaa siis sitä, että rakennuksessa tai laitteessa on jokin vika, jota myyjä tai ostaja eivät ole tarkastuksessa huomanneet.

Virhettä arvioitaessa asetetaan kiinteistö vastakkain muiden samantyyppisten kiinteistöjen kanssa, jolloin katsotaan poikkeaako kohde laadultaan vastaavista kohteista. Arvioitaessa, millaista kuntoa kiinteistöltä voidaan perustellusti odottaa, otetaan huomioon kiinteistön kauppahinta ja muut käsillä olevat olosuhteet. Huomiota kiinnitetään myös kiinteistöllä olevien rakennusten ikään. Uudemmalta rakennukselta odotetaan perustellusti parempaa kuntoa kuin vanhemmalta rakennukselta.

Salaisen virheen tapauksissa myyjä on täyttänyt tiedonantovelvollisuutensa, ja ostaja on myös asianmukaisesti tarkistanut kiinteistön. Jokin piilevä virhe kiinteistössä on silti jäänyt molemmilta osapuolilta huomaamatta. Mikäli jompikumpi osapuolista on tiennyt virheestä, ei kyseessä voi olla salainen virhe.

Asiantuntevat Minilexin lakimiehet auttavat sinua, mikäli salainen virhe kiinteistön kaupassa sattuu kohdallesi. 


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »