Minilex - Lakipuhelin

Työturvallisuudesta huolehtiminen on myös työntekijän velvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työturvallisuus on asia, josta sekä työnantaja että työntekijä ovat velvollisia pitämään huolta. Päävelvollisuus työturvallisuudesta on työnantajalla, mutta myös työntekijä on velvollinen huolehtimaan työturvallisuudesta.

Käytännössä työntekijän velvollisuus työturvallisuudesta huolehtimiseen toteutuu, kun työntekijä tekee työt huolellisuudella ja riittävällä varovaisuudella, noudattaen niitä ohjeita, joita työn teosta ja turvallisuustekijöistä on annettu. Erilaiset työtehtävät tai työolot saattavat kuitenkin vaatia toisistaan eroavien työturvallisuustoimenpiteiden noudattamista, joten työntekijän on toimittava näiden mukaisesti.

Työntekijän tulee huolehtia paitsi omasta, myös työkavereidensa työturvallisuudesta. Turvallisuudesta huolehtiminen on mahdollista kuitenkin vain työntekijän käytössä olevien keinojen mukaisesti.

Yleisen työturvallisuudesta huolehtimisvelvollisuuden lisäksi työntekijän tulee ilmoittaa työnantajalle työturvallisuuteen vaikuttavat puutteet ja viat heti, kun on ne huomannut. Viat voivat esiintyä esimerkiksi työkoneissa, työturvallisuusvälineissä tai työpaikan rakenteissa. Vioista on ilmoitettava jo silloin, jos ne saattavat aiheuttaa tapaturman tai sairastumisen vaaraa. Lisätietoja aiheesta voit kysyä juristeiltamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa