Minilex - Lakipuhelin

Kilpailukieltosopimuksen kesto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuksen solmimisen yhteydessä työnantaja ja työntekijä voivat edellytysten täyttyessä sopia kilpailukieltosopimuksen, joka rajoittaa työsuhteen päättymisen jälkeen tapahtuvaa toimintaa.  Kilpailukieltosopimuksella rajoitetaan työntekijän oikeutta työsuhteen päättymisen jälkeen tehdä työsopimus sellaisen työnantajan kanssa, joka harjoittaa aiemman työnantajan kanssa kilpailevaa toimintaa samoin kuin työntekijän oikeutta harjoittaa omaan lukuunsa tällaista toimintaa.

Kilpailukieltosopimus voidaan sopia olemaan voimassa enintään kuuden kuukauden ajan. Sopimus voidaan tehdä kuitenkin vuoden pituiseksi, jos työntekijä saa tästä rajoituksen kattavuus huomioon ottaen kohtuullisen suuren korvauksen, normaalin korvaussumman lisäksi. Kilpailukieltosopimuksen rajoitusaika koskee sekä uuden työsopimuksen tekemistä että itsenäistä ammatin harjoittamista.

Edellä mainitut rajoitukset kilpailukieltosopimuksen kestosta eivät koske sellaista työntekijää, joka on ollut yrityksessä, yhteisössä tai säätiössä johtavassa asemassa. Sama koskee tällaisen yrityksen tai yhdistyksen itsenäisen osan johtamistehtävissä työskentelyä. Tällaisen johtamisasemassa olevan työntekijän osalta kilpailukielto voidaan sopia kestämään pidempään kuin säädetyn kuuden kuukauden tai vuoden ajaksi. Rajoituksesta tulee maksaa asianmukaiset korvaukset. Eri asia on, voidaanko huomattavan pitkää kilpailukieltosopimusta pitää kohtuullisena, varsinkin jos määrätty sopimussakko on määrätään huomattavan suuri.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]