Minilex - Lakipuhelin

Kilpailukieltosopimus sitovuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailukieltosopimus, kuten mikä tahansa muu sopimus, on lähtökohtaisesti pätevä jos se on tehty sovellettavien lakien mukaan eikä toisin voida todistaa. Kilpailukieltosopimuksen sitovuudella on kuitenkin tiettyjä poikkeustilanteita, jolloin se ei enää sido sen allekirjoittanutta työntekijää sopimuksen pätevyydestä huolimatta.

Kilpailukieltosopimus ei sido työntekijää, jos työsuhde on päättynyt työntekijän tuotannollisesta ja taloudellisesta perusteella kohtaamasta irtisanomisesta. Myöskään siinä tapauksessa, että työntekijä päättää työsopimuksensa työnantajan tekemän sopimusrikkomuksen johdosta, tai jos kilpailukieltosopimuksen edellyttämät perusteet eivät enää ole voimassa silloin kun työnantaja vetoaa työntekijän toimintaan koskien kilpailukieltosopimusta.

Sopimus ei siis ole aivan ehdoton, vaan edellä esitettyjä poikkeustilanteita sen sitovuudesta saattaa esiintyä. Työntekijän tulisi kuitenkin huolella tutustua allekirjoittamiensa sopimusten sisältöön, ja noudattaa sopimaansa ristiriitatilanteisen välttämiseksi. Kilpailukieltosopimuksen laatimiselle on asetettu tietyt perusteet, ja se edellyttää yleensä työnantajan ammatti- tai liikesalaisuuksien suojelemisen tarvetta, ja rajoittaa näin ollen työntekijän työskentelemistä omaan tai toisen lukuun kilpailevalla alalla työsuhteen päättymisen jäljeen. Jos työntekijä rikkoo sopimusvelvoitettansa, hänelle voidaan määrätä maksettavaksi rahamääräinen korvaus sopimuksen toiselle osapuolelle tietyin ehdoin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]