Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän velvollisuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijällä on erilaisia velvollisuuksia. Luonnollisesti työntekijän tärkein velvollisuus on työn tekeminen. Siihen liittyy erilaisia sivuvelvoitteita, kuten uskollisuusvelvoite, kuuliaisuusvelvoite, kilpailevan toiminnan kielto työsuhteen aikana sekä ollaan voitu sopia kilpailukieltosopimuksesta.

Työntekijällä on uskollisuusvelvoite. Se tarkoittaa sitä, että työntekijän on vältettävä kaikkea sellaista, mikä on ristiriidassa sen kanssa, mitä hänen asemassaan olevalta työntekijältä voidaan odottaa.

Henkilökohtaiseen työntekovelvoitteeseen liittyy läheisesti kuuliaisuusvelvoite. Sen nojalla työntekijän on toteltava työnantajan työhön liittyviä määräyksiä.

Kilpailevan toiminnan kielto työsuhteen aikana tarkoittaa sitä, että työntekijä ei saa tehdä toiselle sellaista työtä tai harjoittaa sellaista toimintaa, joka voi vahingoittaa työnantajaa työsuhteessa noudatettavan hyvän tavan vastaisena kilpailutekona. Työntekijä voi kuitenkin tehdä muuta palkkatyötä, jos työnantaja on antanut siihen luvan taikka työnantaja ei ole sellaista työtä tietoisena siitä kieltänyt.

Työsopimuksissa voidaan lisäksi sopia kilpailukieltosopimuksesta työsuhteen jälkeen.

Työntekijä ei saa myöskään ilmaista työnantajan liike- tai ammattisalaisuuksia työsuhteen aikana. Jos työntekijä on saanut tiedot haltuunsa oikeudettomasti, kielto koskee myös työsuhteen päättymisen jälkeistä aikaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa