Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän uskollisuusvelvoite

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuksen tehdessään työntekijä sitoutuu työn tekemisen lisäksi myös välttämään kaikkea sellaista, mikä on ristiriidassa sen menettelyn kanssa, jota työntekijältä kohtuudella edellytetään. Työntekijä sitoutuu toimimaan niin, ettei toiminta ole työnantajan edun vastaista. Työtä tehdessään työntekijä ei siten voi toimia niin, että siitä aiheutuisi työnantajalle haittaa. Käytännössä tällä voidaan tarkoittaa muun muassa työnantajan omaisuuden vahingoittamista.

Tällä uskollisuusvelvollisuudella eli lojaliteettivelvollisuudella tarkoitetaan työntekijän velvollisuutta olla uskollinen työnantajaa kohtaan. Uskollisuusvelvoite alkaa usein jo työsopimuksen tekohetkellä, joten se voi alkaa jo ennen varsinaista työhön ryhtymistä. Työntekijän uskollisuusvelvoite kestää aina työsopimuksen päättymiseen asti.

Toisin kuin työntekovelvollisuus, ulottuu uskollisuusvelvollisuus myös työntekijän vapaa-aikaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaa-ajalla työntekijä on ainakin jonkin asteinen velvollisuus olla uskollinen työnantajaa kohtaan. Yleisesti työntekijällä on siten velvollisuus olla antamatta paikkansapitämättömiä kommentteja työnantajasta. Lisäksi erityiset ammatit voivat asettaa erityisiä velvoitteita esimerkiksi käyttäytyä sen mukaisesti myös vapaa-ajalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa