Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän tärkeimmät velvollisuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijän tärkeimmät velvollisuudet ovat työn tekeminen, työturvallisuuden noudattaminen sekä kilpailevasta toiminnasta pidättäytyminen ja liike- ja ammattisalaisuuksien salassapito.

Työntekijän velvollisuudet on määritelty laissa.

Työntekijän velvollisuuteen kuuluu työn huolellisesti tekemisen ohella noudattaa työnantajan antamia työhön liittyviä ohjeita ja määräyksiä sekä työaikaa.

Työturvallisuuden noudattamiseen sisältyy esimerkiksi erilaisten suojavarusteiden käyttö ja oman järjen käyttö, jotta työ ei aiheuta vaaraa itselle eikä muille työntekijöille. Viallisia laitteita ja koneita ei aleta käyttämään, vaan niistä tehdään ilmoitus työnjohdolle. Myös tilanteissa joissa työntekijä huomaa puutteita tai vikoja työpaikan rakenteissa tai työ- ja suojeluvälineissä niin näistä on myös tehtävä ilmoitus. Huolellisuutta ja varovaisuutta tulee noudattaa.

Työnantajan vahingoittaminen kilpailevalla toiminnalla tai yrityssalaisuuksien kertomisella on ehdottomasti kiellettyä. Työsopimukseen voidaan erikseen lisätä ehtoja yrityssalaisuuksien kertomisesta työsuhteen jälkeenkin. Mahdollista on myös kilpailukieltosopimuksen tekeminen työsuhteen alkaessa tai sen aikana.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa