» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Osakeyhtiölain mukaan yhtiössä on oltava vähintään yksi osake. Osakeyhtiötä perustettaessa ei ole asetettu tiettyä osakelukumäärää, joka yhtiöllä tulee olla. Osakkeiden merkintähinnan suuruus voi kuitenkin vaihdella yhtiön pääoman mukaan. Nykyisin yksityisille osakeyhtiöille ei ole vähimmäisosakepääomavaatimusta, eli osakeyhtiön voi perustaa myös ilman pääomaa. Julkisen osakeyhtiön vähimmäisosakepääoma on edelleen 80 000 euroa. Ero näiden yhtiömuotojen välillä on se, että julkisen osakeyhtiön arvopapereilla eli osakkeilla voidaan käydä kauppaa julkisilla markkinoilla, kun taas yksityisen osakeyhtiön osakkeilla ei käydä julkista kauppaa.
Mikäli osakeyhtiössä on vain yksi osake, kyseessä on ns. yhden osakkeen yhtiö, eli osakeyhtiö, jolla on vain yksi omistaja. Yhden osakkeen yhtiössä omistaja hallitsee koko osakekantaa.
Osakelukumäärää mietittäessä voidaan ajatella, että mitä useampia osakkeita yhtiöllä on, sitä helpompaa rahoituksen hankkiminen yhtiölle voi olla ja osakkeiden luovuttaminen on joustavampaa. Omistuksen hajauttaminen käy myös kätevämmin, kun yhtiössä ei ole vain muutamaa osakkeenomistajaa, joista kukin omistaisi suuren osan yhtiön osakekannasta. Toisaalta pienempi osakemäärä saattaa nopeuttaa päätöksentekoprosessia, kun ei tarvitse ottaa huomioon suuren osakkeenomistajajoukon erilaisia näkemyksiä ja sovitella niitä yhteen keskenään.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
- maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
- maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
- halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa