Minilex - Lakipuhelin

Myyjän oikeus vahingonkorvaukseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kauppalain mukaan myyjällä on oikeus vaatia vahingonkorvausta, jos ostaja ei maksa kauppahintaa oikeaan aikaan tai ei myötävaikuta kaupan syntyyn. Lisäksi myös esimerkiksi kaupan purkamisen tai peruutuksen vuoksi aiheutuvista erityisistä kustannuksista on oikeus saada vahingonkorvausta. Vahingonkorvaus voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun ostaja peruutta sellaisen tavaraa koskevan tilauksen, joka on erityisesti valmistettava häntä varten. Sopimusrikkomuksen vuoksi suoritettava vahingonkorvaus käsittää korvauksen kuluista, hinnanerosta, saamatta jääneestä voitosta sekä muusta välittömästä tai välillisestä vahingosta.

Muusta vahingosta myyjä voi saada korvausta, jos se on kohtuullinen ottaen huomioon esimerkiksi tavaran hinnan, sopimuksen purkamisen tai peruutuksen ajankohta, sopimuksen täyttämiseksi suoritetut toimenpiteet sekä monet muut seikat.

Myyjällä ei ole oikeutta edellä mainittuun vahingonkorvaukseen, jos ostajan maksuviivästys tai tilauksen peruuttaminen johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä taikka muusta samankaltaisesta esteestä, jota ostaja ei kohtuudella voi välttää tai voittaa. Myyjän oikeus vahingonkorvaukseen väistyy luonnollisesti myös silloin, jos ostajan sopimusrikkomus johtuu myyjästä tai myyjän puolella olevasta seikasta. Mikäli asiaan liittyen heräsi vielä kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä asiantunteviin lakimiehiimme

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa