Minilex - Lakipuhelin

Huolellisuusvelvoite työntekijän velvollisuutena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijälle muodostuu työsopimuksen tekemisellä työntekovelvollisuus, mutta tämän lisäksi työntekijän tulee suorittaa sovittu työ huolellisesti noudattaen työnantajan antamia määräyksiä. Työntekijällä on siten huolellisuusvelvollisuus työn tekemisen osalta. Jos työntekijä on työssään huolimaton, voi se aiheuttaa perusteen työsuhteen päättämiselle, yleensä irtisanomisoikeuden.

Työn suorittamiseen liittynyt lievä huolimattomuus ei yleensä oikeuta työsuhteen päättämiseen. Työntekijän tekemän työn luonne vaikuttaa kuitenkin huolimattomuuden arviointiin. Työssä, jossa edellytetään erittäin suurta täsmällisyyttä ja tarkkuutta, työnantajalla on oikeus puuttua vakavammin ottein työntekijän huolimattomuuteen.

Huolellisuuden vaatimus voi vaihdella siis töiden vaativuuden mukaan. Niinpä esimerkiksi taloushallinnon osaajalta voidaan edellyttää erityistä huolellisuutta. Työn erityinen luonne saattaakin siten oikeuttaa päättämään työsuhteen tavanomaista lievempien rikkeiden perusteella, jotka eivät kuitenkaan saa olla vähämerkityksisiä kyseiselle työnantajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa