Minilex - Lakipuhelin

Hallituksen jäsenen eroaminen ja erottaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskuntalaissa säädetään hallituksen toimivallasta sekä hallituksen jäsenistä.

 

Eroaminen

Osuuskunnan hallituksen jäsen voi erota tehtävästään ennen toimikauden päättymistä. Eroamisesta on ilmoitettava osuuskunnan hallitukselle ja, mikäli eroavaa jäsentä ei ole valittu osuuskunnan kokouksessa, myös sille, joka hänet on asettanut. Eroilmoitus tulee päivätä ja allekirjoittaa.

 

Erottaminen

Hallituksen jäsenen voi erottaa tehtävästään se, joka tämän on tehtävään valinnut.

 

Uuden jäsenen valinta

Mikäli hallituksen jäsenen tehtävä tulee avoimeksi kesken toimikauden tai mikäli hallituksen jäsen menettää laissa tarkoitetun kelpoisuutensa tehtävään eikä varajäsentä ole, on hallituksen muiden jäsenten huolehdittava siitä, että uusi jäsen valitaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Mikäli valinta kuuluu osuuskunnan kokoukselle ja hallitus jäljellä olevine jäsenineen ja varajäsenineen on päätösvaltainen, voidaan uuden jäsenen valinta siirtää siihen seuraavaan osuuskunnan kokoukseen, jossa hallituksen jäsenet muutenkin on valittava.

Mikäli hallituksen jäsenellä on erotessaan syytä olettaa, että osuuskunnalla ei enää ole muita hallituksen jäseniä, on hänen kutsuttava koolle osuuskunnan kokous valitsemaan uutta hallitusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa