Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan hallintoneuvosto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallintoneuvosto ei ole lain mukaan osuuskunnalle pakollinen toimielin. Osuuskunnan säännöissä voidaan kuitenkin määrätä hallintoneuvostosta. Tällöin säännöissä on määrättävä myös sen jäsenten lukumäärästä ja näiden toimikauden pituudesta. Hallintoneuvostossa on aina oltava vähintään kolme jäsentä. Hallintoneuvoston valitsee osuuskunnan kokous. Osuuskunnan toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen ei saa olla samanaikaisesti osuuskunnan hallintoneuvoston jäsen.

Osuuskunnan hallintoneuvoston tehtävä on valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa hallintoa ja antaa tilinpäätöksestä lausunto varsinaiselle osuuskunnan kokoukselle. Hallintoneuvosto voi myös antaa hallitukselle ohjeita asioissa, jotka ovat laajakantoisia tai periaatteellisesti tärkeitä. Lisäksi osuuskunnan säännöissä voidaan mainita, että hallintoneuvostolle kuuluu tehtäviä, jotka normaalisti lain mukaan kuuluisivat hallitukselle tai osuuskunnan kokoukselle. Säännöissä voidaan siten esimerkiksi määrätä, että hallintoneuvosto valitsee hallituksen ja määrää sen palkkioista, vaikka tämä normaalisti kuuluisi osuuskunnan kokoukselle. Mahdollista on myös se, että hallintoneuvosto valitsee toimitusjohtajan hallituksen sijaan.

Osuuskunnan säännöissä ei kuitenkaan voida rajoittaa hallituksen tai toimitusjohtajan oikeutta edustaa osuuskuntaa. Hallintoneuvostolle ei myöskään voida siirtää normaalisti toimitusjohtajalle kuuluvaa päivittäisestä hallinnosta, kirjanpidosta tai varainhoidosta huolehtimista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]