Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan edustajiston kokous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kokous 

Osuuskunnan edustajiston kokous vastaa lähtökohtaisesti osuuskunnan kokousta, ellei laissa toisin säädetä. Edustajiston jäsenellä on kokouksessa aina yksi ääni, eikä hän voi käyttää oikeuttaan asiamiehen välityksellä. Edustajiston jäsen saa käyttää avustajaa vain, mikäli säännöissä niin määrätään tai edustajiston kokous niin päättää.

Ylimääräinen edustajiston kokous on pidettävä, mikäli vähintään yksi neljäsosa edustajiston jäsenistä tätä vaatii. Kokous on pidettävä myös, mikäli osuuskunnan säännöissä määrätty mainittua pienempi osa edustajiston jäsenistä sitä vaatii.

 

Poikkeukset

Edustajiston kokous ei saa päättää eräistä laissa mainituista osuuskunnan jäsenten kannalta erityisen tärkeistä asioista ennen kuin on kulunut yksi kuukausi siitä, kun osuuskunnan jäsenille on toimitettu ilmoitus päätösehdotuksen pääasiallisesta sisällöstä sekä edustajiston kokouksen ajankohdasta. Ilmoitus tulee toimittaa samalla tavalla kuin toimitetaan kutsu tällaista asiaa käsittelevään osuuskunnan kokoukseen. Osuuskunnan jäsenelle tulee lisäksi ilmoittaa, jos laissa tarkemmin määriteltyjä osuuskunnan asioita koskevat edustajiston päätökset poikkeavat siitä, mitä jäsenelle on ennalta ilmoitettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]