Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan edustaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskuntalaissa säädetään osuuskunnan edustamisesta. Osuuskuntaa edustaa osuuskunnan hallitus, joka niin ikään kirjoittaa osuuskunnan toiminimen.

 

Poikkeukset

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että oikeus toiminimen kirjoittamiseen on hallituksen jäsenellä tai osuuskunnan toimitusjohtajalla, taikka että osuuskunnan hallitus tai hallintoneuvosto voi antaa tällaisen oikeuden jäsenelleen, osuuskunnan toimitusjohtajalle tai muulle henkilölle. Hallitus tai hallintoneuvosto voi milloin tahansa peruuttaa antamansa oikeuden toiminimen kirjoittamiseen. Oikeutta osuuskunnan toiminimen kirjoittamiseen on mahdollista rajoittaa siten, että oikeus kirjoittaa toiminimi on vain kahdella tai useammalla henkilöllä yhdessä. Muuta rajoitusta ei ole mahdollista merkitä kaupparekisteriin.

Osuuskunnan toimitusjohtajalla on oikeus edustaa osuuskuntaa asiassa, joka lain mukaan kuuluu hänen tehtäviinsä.

 

Edellytykset

Toiminimen kirjoittaja ei saa olla vajaavaltainen eikä konkurssissa oleva eikä oikeushenkilö. Toiminimen kirjoittaja ei saa toimia osuuskunnan edun vastaisesti.

Osuuskunnan edustajan osuuskunnan puolesta tekemä oikeustoimi ei sido osuuskuntaa, mikäli edustaja on toiminut vastoin laissa säädettyä kelpoisuuden rajoitusta; taikka mikäli edustaja on toiminut vastoin rajoitusta jonka mukaan toiminimen kirjoittaa kaksi tai useampi henkilö yhdessä; taikka mikäli osuuskunnan edustaja on ylittänyt toimivaltansa ja se, johon oikeustoimi kohdistui, tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää toimivallan ylityksestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]