Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan edustajiston valitseminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valitsemistapa

Osuuskunnan edustajisto on aina valittava noudattaen suhteellista vaalitapaa. Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että edustajiston jäsenet valitaan eri jäsenryhmien tai eri alueiden mukaan määrättävistä vaalipiireistä. Säännöissä on tällöin määrättävä myös niistä perusteista, joilla jäsenet jaetaan eri vaalipiireihin.

Mikäli edustajiston jäsenet on valittava vaalipiireittäin, voidaan säännöissä määrätä valitsijamiehet toimittamaan vaalipiiristään edustajistoon tulevien jäsenten vaali. Osuuskunnan jäsenet valitsevat valitsijamiehet vaalipiireittäin suhteellista vaalitapaa noudattaen ja siten kuin laissa säädetään edustajiston jäsenten valinnasta. Säännöissä tulee määrätä valitsijamiesten toimikausi, joka saa olla enintään edustajiston toimikauden pituinen.

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä, että jäsenet osallistuvat edustajiston tai valitsijamiesten valintaa koskevaan äänestykseen postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla. Äänestysmenettelystä on tällöin otettava sääntöihin määräykset, jotka turvaavat jäsenten äänioikeuden, sekä oikeuden asettaa ehdokkaita.

 

Valinta kesken toimikauden

Edustajiston jäsenten valinta on järjestettävä kesken jäsenten toimikauden, mikäli osuuskunnan jäsenet, jotka edustavat vähintään puolta tai säännöissä määrättyä pienempää osaa jäsenten yhteenlasketusta äänimäärästä, vaativat sitä kirjallisesti. Jäsenet on valittava neljän kuukauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä. Edustajiston uusien jäsenten toimikausi alkaa valinnan tuloksen toteamista seuraavana päivänä. Osuuskunnan säännöissä on kuitenkin mahdollista määrätä, että uusien jäsenten toimikausi alkaa viimeistään kahden viikon kuluttua näiden valinnasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]