Minilex - Lakipuhelin

Vaarallisen esineen hallussapito

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nyrkkirautojen, stilettien ja heittotähtien sekä muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden samoin kuin sähkölamauttimien ja -patukoiden, jousipatukoiden sekä tarkkuussinkojen ja –linkojen hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on sekin kielletty, jollei hallussapitäjänä ole järjestyksenvalvoja työtehtävässään tai jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä.

Kyseiset kiellot eivät kuitenkaan koske historiallisesti tai taiteellisesti arvokkaiden vaarallisten esineiden hallussapitoa yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa, jos hallussapidon tarkoitus on kaupanteko, keräilykokoelmaan liittämiseen tai näyttelyssä pitämiseen liittyvä hyväksyttävä syy. Kiellot eivät myöskään koske valtiota eivätkä valtion omistamien esineiden hallussapitoa, jos perusteena hallussapidolle on valtion palveluksessa olevan henkilön tehtävien hoitaminen.

Joka sanotun kiellon vastaisesti pitää yleisellä paikalla tai yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa hallussaan vaarallista esinettä, on tuomittava rangaistukseen vaarallisen esineen hallussapidosta. Rangaistus voi olla sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa