Minilex - Lakipuhelin

Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty. Tällaisia esineitä ovat viiltämiseen, pistämiseen, lyömiseen ja heittämiseen soveltuvat esineet.

Konkreettisina esimerkkeinä voidaan mainita rikotut lasiesineet, teräaseet, tikat, ketjut sekä pesäpallomaila. Samoin syövyttävät sekä toisen vakavaan vahingoittamiseen tai lamauttamiseen soveltuvat aineet ovat kiellettyjä. Näiden lisäksi ampumiseen soveltuvat esineet tuovat rangaistuksen hallussapitäjälleen. Tällaisia ovat esimerkiksi ilma-aseet, ritsat, puhallusputket ja muut näihin rinnastettavat esineet. Myös terveydelle vaarallisten laserosoittimien sekä ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.

Kielto ei kuitenkaan koske esineitä tai aineita, joiden hallussapito on työtehtävän tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi tarpeen. Joka sanottua kielto rikkoen pitää yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä tai ainetta tai ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavaa esinettä, on tuomittava rangaistukseen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Rangaistus kyseisestä rikoksesta voi olla sakkoa tai vankeutta enintään kuusi kuukautta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa