Minilex - Lakipuhelin

Välityssopimuksen irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Välityssopimuksella tarkoitetaan toimeksiantosopimusta, jolla välitysliikkeen tehtäväksi annetaan ostajan tai vuokralaisen löytäminen. Välityssopimus saa olla voimassa kerrallaan korkeintaan neljä kuukautta. Sopimuksen jatkamisesta voidaan sopia aikaisintaan kuukautta ennen sopimuksen päättymistä. Mikäli sopimusta ei jatketa päättyy se normaalisti sopimuksen mukaisesti.

Toimeksiantajalle on säädetty kuitenkin erityinen oikeus irtisanoa sopimus päättymään sen voimassaoloaikana, jos välitystehtävän toteuttaminen on tullut toimeksiantajalle suhteettoman epäedulliseksi tai epätarkoituksenmukaiseksi toimeksiantajasta riippumattomasta syystä. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi lähiomaisen sairaus tai kuolema. Lisäksi lain tai viranomaisen toimenpide voi olla perusteena sopimuksen irtisanomiselle.

Irtisanomisoikeutta ei ole enää sen jälkeen kun toimeksiantaja on hyväksynyt välityskohdetta koskevan tarjouksen. Sopimus saadaa irtisanoa päättymään heti, eli ilman irtisanomisaikaa. Toimeksiantajalla on kuitenkin velvollisuus korvata välitysliikkeelle välitystehtävän hoitamisesta aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa