Minilex - Lakipuhelin

Selonottovelvollisuus asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Selonottovelvollisuus asuntokaupassa on asetettu ostajalle. Ostaja ei voi vedota virheenä seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen ennen kaupan tekemistä. Näin ollen ostaja ei voi vedota virheeseen, joka hänen olisi tullut havaita asuntoa tarkastaessaan. Asunto on syytä tarkastaa tavanomaista huolellisuutta noudattaen ennen sopimuksen allekirjoittamista. Selonottovelvollisuus ulottuu kaikkiin asunnon tiloihin, joihin on esteetön pääsy. Niinpä ostajan on tarkastettava myös esimerkiksi ullakot.

Ostajan selonottovelvollisuus ei ole kuitenkaan rajoittamaton. Ostajan selonottovelvollisuuteen ei nimittäin kuulu ilman erityistä syytä tarkastaa myyjän asunnosta antamien tietojen paikkaansapitävyyttä. Myöskään seikkoja joiden selvittäminen vaatii teknisiä tai tavanomaisesta poikkeavia toimenpiteitä ei ole sisällytetty ostajan selonottovelvollisuuteen. Ostajan selonottovelvollisuutta vastaa myyjän osalta tiedonantovelvollisuus.

Jos myyjä on menettelyt kunnianvastaisesti eli esimerkiksi antanut virheellisiä tietoja tai muuten menetellyt törkeän huolimattomasti, voi ostaja vedota virheenä myös tallaisiin seikkoihin, vaikka hänen olisi tullut ne havaita tarkastuksessaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]