Minilex - Lakipuhelin

Tiedonantovelvollisuus toimeksiantajalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistönvälittäjällä on lain mukainen tiedonantovelvollisuus toimeksiantajalleen. Välitysliikkeen on annettava toimeksiantajalle kaikki ne tiedot, joiden välitysliike tietää tai sen pitäisi tietää vaikuttavan kaupasta, vuokrasopimuksesta tai muusta käyttöoikeussopimuksesta päättämiseen. Jos välitysliike aikoo päättää kaupan tai muun sopimuksen omaan lukuunsa tai jos välitysliikkeellä on sopimuksen mukaisesti jotain erityistä etua, välittäjän tulee ilmoittaa myös tästä toimeksiantajalle. Erityinen etu voi olla valvottavana esimerkiksi silloin, kun välitysliikkeen edustajan sukulainen on mukana kaupassa. Edellä mainituista tiedoista tulee mainita jo ennen toimeksiantosopimuksen tekemistä, jos ne voivat vaikuttaa sen tekemiseen.

Asunnon oikean hintatason määrittäminen on yksi välitysliikkeen keskeisimmistä tehtävistä. Välitysliikkeen on ilmoitettava toimeksiantajalle mm. asunnon hinta-arvio ja arvioitu myyntiaika. Jos asiakkaan asunnon tavoitehinta poikkeaa selvästi alueen yleisestä hintatasosta, myös tästä on kerrottava toimeksiantajalle. Tyyppiesimerkkinä tiedonantovelvollisuuden piiriin kuuluvasta seikasta toimii myös toimeksiantajalle kaupasta aiheutuvat veroseuraamukset. Lisäksi välitysliikkeen tulee kertoa toimeksiantajalle, jos sillä on aihetta epäillä, että toimeksiantajan vastapuoli – kuten kiinteistön ostaja – ei kykene täyttämään sopimusvelvoitteitaan. Välitysliikkeeltä ei kuitenkaan edellytetä vastapuolen luottotietojen tarkistamista tai muutoin maksukyvyn selvittämistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]