Minilex - Lakipuhelin

Välitysliikkeen selonottovelvollisuus välitettävästä kohteesta


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Välitysliikkeellä on laissa säädetty selonottovelvollisuus. Mikäli välitysliikkeellä on aihetta epäillä, että sen saamat tiedot liittyen ennen sopimuksen tekoa annettaviin asiakirjoihin ja muuhun selvitykseen sekä tiedonantovelvollisuuteen toimeksiantajan vastapuolelle ovat virheellisiä tai puutteellisia, on välitysliikkeen varmistuttava tiedon oikeellisuudesta ja oikaistava mahdollinen virhe tai puutteellinen tieto. On tärkeää huomata, että myyjä saattaa olla kertomatta sellaisia seikkoja kohteesta, jotka ovat hänen kannalta epäedullisia. Selonottovelvollisuus ei kuitenkaan poistu välittäjältä näissä tilanteissa. Mikäli välittäjällä siis ilmenee pelkkä epäilys kohteen virheettömyydestä, tulee välittäjän asia selvittää.

Mikäli tiedon oikeellisuuden varmistaminen tuottaa välitysliikkeelle kohtuutonta vaivaa, on sen ilmoitettava toimeksiantajan vastapuolelle, ettei tietoa ole voitu tarkistaa.

Tarkentavia tietoja välitysliikkeen selonottovelvollisuudesta ja sen tulkintaan liittyvistä asioista saat Minilexin lakimiehiltä.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa