Minilex - Lakipuhelin

Välitysliikkeen selonottovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Välitysliike voi saada tietoja eri tahoilta kuten esimerkiksi toimeksiantajalta tai eri viranomaisilta. Välitysliike saa tietoja myös silloin, kun se itse tutustuu välityskohteeseen. Välitysliikkeen on annettava saamansa tiedot toimeksiantajan vastapuolelle. Välitysliikkeen selonottovelvollisuus syntyy tavallisesti silloin, kun sillä on aihetta epäillä, että sen saamat tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.

Tilanteessa, jossa välitysliikkeellä on aihetta epäillä saamiensa tietojen olevan virheellisiä tai puutteellisia, sen on varmistuttava tiedon oikeellisuudesta sekä oikaistava tieto, joka on mahdollisesti virheellinen tai puutteellinen. Selonottovelvollisuuden on katsottu syntyvän myös silloin, kun jonkin tiedon paikkansapitävyyttä on aihetta epäillä esimerkiksi välityskohdetta koskevan erityislainsäädännön valossa. Tapauksessa, jossa tiedon oikeellisuutta ei ole mahdollista varmistaa ilman kohtuutonta vaivaa, välitysliikkeen tulee ilmoittaa toimeksiantajan vastapuolelle siitä, että tietoa ei ole voitu tarkastaa. On katsottu, että esimerkiksi vuokrahuoneiston vapautumisajankohtaa voi olla hyvin vaikeaa selvittää tarkasti ja tällöin tiedon oikeellisuuden varmistaminen ei ole mahdollista ilman kohtuutonta vaivaa.

Välitysliikkeillä on siis selonottovelvollisuus sekä velvollisuus virheellisten tai puutteellisten tietojen oikaisemiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa