Minilex - Lakipuhelin

Välitysliikkeen korvausvelvollisuus vastapuolelle ja takautumisoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toimeksiantajan vastapuolella on oikeus saada välitysliikkeeltä korvaus vahingosta, jonka välitysliikkeen virheellinen menettely on hänelle aiheuttanut.

Sekä toimeksiantajalla että välitysliikkeellä on tietyissä tilanteissa takautumisoikeus maksamaansa vahingonkorvaukseen. Jos toimeksiantaja on tahallaan tai huolimattomuuttaan antanut välitysliikkeelle virheellisiä tietoja tai jättänyt ilmaisematta vastapuolen kannalta merkityksellisiä tietoja, välitysliikkeellä on oikeus vaatia maksamaansa korvausta toimeksiantajalta siinä määrin kuin se katsotaan kohtuulliseksi. Kohtuullisuuden harkinnassa otetaan huomioon toimeksiantajan ja välitysliikkeen huolimattomuuden laatu ja toimeksiantajan saama etu.

Samoin, jos välitysliikkeen suorituksessa on ollut virhe ja toimeksiantaja on sen vuoksi joutunut maksamaan korvausta vastapuolelle, toimeksiantajalla on oikeus vaatia korvausta välitysliikkeeltä. Korvausta voi vaatia siinä määrin kuin välitysliike olisi ollut yksin vastuussa vahingosta, jos korvausta olisi vaadittu välitysliikkeeltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa