Minilex - Lakipuhelin

Välitysliike

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Välitysliikkeellä tarkoitetaan lähtökohtaisesti välitysliikerekisteriin merkittäviä kiinteistönvälitysliikkeitä ja vuokrahuoneistojen välitysliikkeitä. Tarkemman määritelmän mukaan välitysliikkeellä tarkoitetaan sitä, joka saattaa osapuolet kosketuksiin toistensa kanssa välityskohdetta koskevan kaupan, vaihdon, vuokrasopimuksen tai muun käyttöoikeuden luovutussopimuksen aikaansaamiseksi. Välitysliikkeet toimivat ammattimaisesti ja tuloa tai muuta taloudellista hyötyä saadakseen.

Aluehallintovirasto valvoo välitysliikkeitä koskevan lain noudattamista ja sen tulee kieltää välitystoiminnan harjoittaminen, mikäli välitysliikettä ei ole rekisteröity. Mikäli välitysliike laiminlyö velvollisuuksiaan toimeksiantopäiväkirjan ylläpitämisestä tai asiakasvarojen hallinnoinnista, voi aluehallintovirasto antaa varoituksen. Tämän lisäksi aluehallintovirasto voi kieltää toiminnan harjoittaminen määräajaksi, mikäli välitysliikkeen laiminlyönnit ovat vakavia tai toistuvat useasti.  

Välitysliikkeen tulee suorittaa tehtävänsä ammattitaitoisesti, huolellisesti ja hyvää välitystapaa noudattaen. Toiminnassa heidän tulee ottaa huomioon niin toimeksiantajan kuin vastapuolen etu. Ennen toimeksiannon aloittamista välitysliike sekä toimeksiantaja tekevät kirjallisen toimeksiantosopimuksen, josta käy ilmi muun muassa toimeksiannon sisältö, toimeksiantajan sekä välitysliikkeen nimi sekä välityskohteen hinta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa