Minilex - Lakipuhelin

Tilausliikenteeseen käytettävän auton verokohtelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilausliikenteessä käytettävien autojen verotuksesta voi saada huojennusta, jos laissa määrätyt edellytykset täyttyvät.

Autoveron määrää alennetaan, jos auto merkitään ensi kertaa Suomessa rekisteröitäessä käytettäväksi tilausliikenteeseen. Lisäedellytyksenä on, että auton omistaja käyttää sitä pääasiallisesti tilausliikenteeseen.

Esteettömän taksin veron määrää alennetaan enintään 15 000 euroa. Sama koskee koulukuljetuskäyttöön hyväksytyillä turvavöillä varustettua autoa, jolla voidaan kuljettaa seitsemää matkustajaa. Lisäedellytyksenä yhden tai useamman matkustajan on voitava olla pyörätuolilla matkustava henkilö.

Veron alennusta pienennetään yhdellä kolmaskymmeneskuudesosalla jokaista täyttä tai alkavaa kalenterikuukautta kohden, jonka ajoneuvo on muualla kuin Suomessa ollut käytössä ennen sen rekisteröintiä edellä mainittuun käyttöön.

Jos ajoneuvorekisteristä poistetaan merkintä ajoneuvon ammattimaisesta käytöstä, mutta ajoneuvo luovutetaan toiselle liikenneluvan haltijalle, joka käyttää ajoneuvoa ammattimaiseen liikenteeseen, voidaan liikenneluvan haltijalle uudelleen myöntää mainittu etu.

Veroetu voidaan kuitenkin myöntää yhtä liikennelupaa kohden yhdelle autolle samanaikaisesti. Tämän  estämättä voidaan sallia lyhytaikaisesti useampi kuin yksi ammattiliikenteeseen rekisteröidyn auton omistus tai hallinta yhtä liikennelupaa kohden. Näin voidaan toimia tilanteessa, jossa se on tarpeen auton huollon tai korjauksen takia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa