Minilex - Lakipuhelin

Autoveron korotuksen suuruus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Virheellisten tietojen antaminen tai tiedonantovelvollisuuden laiminlyönti voi johtaa autoveron korotukseen.

Autoveroa voidaan korottaa, jos verovelvollinen on antanut veroilmoituksen tai muun tiedon tai asiakirjan vaillinaisena tai virheellisenä. Veronkorotus voi seurata myös siinä tapauksessa, että verovelvollinen on jättänyt tiedonantovelvollisuutensa kokonaan tai osaksi täyttämättä. Tällaisissa tilanteissa autoveroa korotetaan enintään 30 prosentilla.

Autoveroa voidaan kuitenkin korottaa enintään 50 prosentilla silloin, kun verovelvollinen on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta antanut vaillinaisen, erehdyttävän tai väärän veroilmoituksen tai muun tiedon. Sama pätee silloin, kun verovelvollinen on jättänyt antamatta tietoja verotusta varten tai muutoin jättänyt tiedonantovelvollisuutensa täyttämättä, ja kyseinen menettely on ollut omiaan aiheuttamaan sen, että verovelvolliselle olisi voinut jäädä veroa määräämättä. Veronkorotus ei siis edellytä sitä, että veroa on jäänyt määräämättä - pelkästään se, että määräämättä jäämisen riski on ollut olemassa riittää.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos menettelyn katsotaan olleen törkeää autoveroa on korotettava vähintään 50 prosentilla ja enintään kolminkertaiseksi. Törkeyttä arvioidessa otetaan huomioon hyöty, joka menettelyllä voisi saada sekä muut asiaan vaikuttavat olosuhteet,

Veronkorotuksen kaltaisilta seuraamuksilta välttyäkseen on hyvä olla selvillä tiedonantovelvollisuudesta ja sen laajuudesta. Apua saa tarpeen mukaan lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa